Achteruitkijkspiegel verplicht op scootmobiel in 2012

11-11-2010 17:29:00
Minister Schultz van Infrastructuur en Milieu geeft in een brief aan de Tweede Kamer aan dat voor een scootmobiel de achteruitkijkspiegel verplicht wordt in 2012. Dit gaat ook gelden voor bestaande scootmobielen.

Dit is een uitbreiding op de verkeersveiligheid van scootmobielen. Nu reeds is het voeren van verlichting bij nacht of slecht zicht en de permanente aanwezigheid van een reflector bij scootmobielen en elektrische rolstoelen verplicht.

Minister Schultz gaat de achteruitkijkspiegel bij scootmobielen en elektrische rolstoelen per 1 januari 2012 verplicht stellen.
Plaats uw reactie
Reacties
Claudia 17-07-2014 16:18:47

Rene ,een poosje geelden kom ik aan de afslag irene verelaan toen een automobiliste mij druk gebaarde te stoppen en naar het dak van de auto wees wat was het geval? ik was bij de supercoop gaan winkelen, geen tas bij me dus handen vol ,ik leg eerst alles op het dak van de auto alvorens ik de auto open kon doen .Boodschappen in de car en rijden maar, naar huis. Best wat bochtjes gedraaid twee rotondes, met een tros bananen op het dak !!!!! .Het zit in de familie zou je gaan denken.groetjes ma.

l. machielse 18-12-2011 10:36:09

wanneer gaat dit nu werkelijk in want bij deze regering is alles zeer onduidelijk,beslissingen
worden uitgesteld of gaan niet dooor.

lydia 12-08-2011 16:45:17

hallo ik las dat je per 2012 verplicht een achteruitkijkspiegel moet hebben .nu is mijn vraag ik heb vandaag een skootmobiel gekregen moet ik er zelf voor zorgen of word die spiegel vergoed wie kan het mij vertellen

Vergelijk scootmobielen
Uitgebreld zoeken. Klik hier
Laatste reacties
Hallo. Waar Kan Ik XEvil gratis downloaden op uw website? Ik heb informatie van je steun. XEvil is echt het beste programma voor captcha oplossen, maar ik heb de nieuwste versie nodig. ...
Vooral de Trophy is erg gevaarlijk ,die rijd spontaan uit zichzelf of stopt niet als je het handgas loslaat .Zo heb ik een ongeluk gehad doordat de scootmobiel niet afremde en de scootmobiel...