Bewoners betalen ten onrechte voor zaken uit AWBZ

17-02-2011 18:24:00
Volgens onderzoek van de Nederlandse Zorgauthoriteit (NZa) betalen veel bewoners voor zaken die zij vanuit Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ) vergoed zouden moeten krijgen. Instellingen als verpleeg- en verzorgingshuizen laten bewoners extra betalen voor onder meer toiletpapier, een extra kopje koffie, onderleggers in bed, en fruit.

De NZa heeft gevraagd om meldingen van extra betalingen en kreeg binnen korte tijd een groot aantal reacties uit het hele land. „We zien verbetering sinds die tijd maar nog steeds worden er regels overtreden”, aldus een woordvoerder van de NZa. „We blijven het monitoren n en als instellingen niet verbeteren, gaan we handhavingsmaatregelen treffen.”

De meeste overtredingen zijn op punten waar de regels glashelder zijn. Zoals het geval van toiletpapier en voeding. De AWBZ schrijft evenwichtige voeding voor, daar mag geen extra geld voor gevraagd worden”, aldus de woordvoerster. „Datzelfde geldt voor ontspanning, zoals bingo of een muziek- of kaartavond.”
Plaats uw reactie
Reacties
Iniquealleria 10-05-2011 01:43:01

moet controleren:)

Vergelijk scootmobielen
Uitgebreld zoeken. Klik hier
Laatste reacties
mijn vrouw heeft al jaren tramalant met de scootmobiel diverse keren terug geweest bij de leverancier we hebben er twee een schopriyder al 10 jaar nooit wat mee gehad alleen oud en een van bijna...
mijn scootmobiel is momenteel niet te gebruiken hij lekt olie.kan pas volgende week woeden gemaakt. is het mogelijk dat ik tot die tijd een scootmobiel van u kan lenen. ik kan hem ook niet...