Geen scootmobielen in Rijksmuseum

22-04-2013 20:05:00

De website van het Rijksmuseum meldt dat mensen het Rijksmuseum niet in mogen op hun scootmobiel, Het Rijskmuseum is tot deze actie overgegaan vanwege drukte en veiligheid. Kinderwagens, rollators en (elektrische) rolstoelen zijn echter wel toegestaan.

 

'Scootmobiel is net zo smal als een rolstoel'

De heer De Looper die de toegang tot het net geopende museum werd geweigerd vindt de regel belachelijk. '400 miljoen euro heeft dit museum gekost en dan kun je niet met een scootmobiel naar binnen! Volgens De Looper moet het makkelijk kunnen. Zijn scootmobiel is namelijk net zo smal als een rolstoel.

 

Een scootmobiel is een vervoersmiddel, minder wendbaar en heeft een elektromotor

'Een scootmobiel is een vervoersmiddel en geen hulpmiddel', verklaart een woordvoerder van het Rijksmuseum. Zo mogen fietsen of scooters ook niet naar binnen. Daarbij is een scootmobiel langer en minder wendbaar dan een rolstoel en omdat ze met een elektromotor worden aangedreven is de kans aanwezig dat de scootmobiel ongewenst naar voren schiet. 'Met alle gevolgen vandien', zegt de woordvoerder. Het rijksmuseum kent na de opening een andere opstelling en telt nu meer vitrines en kunstobjecten dan voorheen, daarom worden ze tegenwoordig ook in de Philipsvleugel geweigerd. Voorheen waren scootmobiels daar nog wel welkom.

 

Net als andere musea biedt Rijksmuseum een alternatief voor de scootmobiel

Het Rijksmuseum laat weten dat ook het Van Gogh Museum en het Amsterdam Museum dezelfde regel hanteren. 'Het is een keuze die gemaakt is, maar ik wil graag benadrukken dat minder validen altijd welkom zijn en we voor hun toegang alternatieven bieden'. Zo mogen begeleiders gratis naar binnen en stelt het museum rolstoelen ter beschikking.

Plaats uw reactie
Reacties
Ali Schaap 10-05-2013 15:25:48

GM.
Ik heb dit vervoermiddel gekregen om onafhankelijk te zijn!!
Door uw opstelling maakt u mij weer wel afhankelijk!
Ik heb in 17 jaar nog nooit ook maar een
aanvaring gehad terwijl ik in alle winkels
op A-locatie welkom ben en nooit ook maar enige schade aan anderen berokkent heb!

U denkt toch niet dat ik erover peins om u te komen bezoeken en al mijn vrienden en familie
zal ik op de hoogte brengen van u handelen!!

Groetjes,
Ali Schaap.

Vergelijk scootmobielen
Uitgebreld zoeken. Klik hier
Laatste reacties