Kosten scootmobielen voor overheid EUR 425 miljoen

03-03-2011 18:30:00
Wie door een handicap, een chronische ziekte of door slijtage wegens ouderdom beperkt is in zijn mobiliteit, kan recht hebben op een door de gemeente vergoede scootmobiel. De huidige door gemeenten vergoede scootmobielen kostte de Nederlandse belastingbetaler tot nog toe naar schatting 425 miljoen euro. Dat blijkt uit onderzoek van het weekblad Elsevier.

Plaats uw reactie
Reacties
Yvonne 03-07-2012 17:12:15

Davy heeft volkomen gelijk met zijn uitspraak, het werkt zoals hij zegt.

Groeten
Yvonne

davy 21-06-2012 12:02:16

Reactie op "Zorg onbetaalbaar".
Kent u die mensen echt goed? Wanneer iemand een scoot van een gemeente in bruikleen krijgt wordt er meestal een bruikleenovereenkomst getekend. Na overlijden van de gebruiker is en blijft dan de scoot eigendom van de gemeente en dient te worden ingeleverd.
Ingeval de mensen die u bedoelt/bedoelde dus die scoot verkopen, plegen ze fraude.
Bovendien gaat bij een normaal gebruik, een scoot ongeveer acht jaar mee en daalt dus elk jaar evenredig in waarde.
Maar.....zo komen de indianen verhalen dus de wereld in. Jammer!!!
Dat gaat ten koste van de groep die wel behoefte heeft aan zo'n vervoermiddel, dan wel de groep die er een zorgvuldig en normaal gebruik van maakt, maar dat is helaas met veel voorzieningen.
Er zijn trouwens ook gemeenten die de scoot terug halen wanneer ze er achter komen, dat die ongebruikt staat om vervolgens uit te geven aan anderen, die er wel aan toe zijn.

Zorg onbetaalbaar 19-05-2012 06:41:22

Ik ken mensen die een scootmobiel hebben gekregen uitsluitend vanwege hun uitspraak " ik heb daar toch zeker recht op" . De scoot staat vervolgens jarenlang ongebruikt in een schuur. Na overlijden van de zogenaamde scootmobieler wordt dat ding particulier doorverkocht voor een fiks bedrag. Onbegrijpelijk dat dit mogelijk is. Schande!

Wally 07-10-2011 18:17:56

als het kabinet zich minder met het buitenland bemoeit en er niet zoveel geld aan uitgeeft dan kunnen wij ook weer gratis scooteren want er gaan nu weer veel mensen achter de geraniums zitten.
daar moet de politiek zich mee bezig houden

Iniquealleria 11-05-2011 01:02:34

waarom niet:)

Vergelijk scootmobielen
Uitgebreld zoeken. Klik hier
Laatste reacties
hrrps://docoart.com free
Спасибо, давно искал