Race met snelle scootmobielen in Hillegom

11-09-2010 20:32:00
Dat een scootmobiel best hard kan gaan werd vrijdag 10 september 2010 duidelijk tijdens de eerste behendigheidswedstrijd voor scootmobielen op het Henri Dunantplein in Hillegom.

Aan media-aandacht ontbrak het de wedstrijd zeker niet. Zo deden onder andere SBS 6 en TV West verslag van de race. Het lokale publiek liet het echter, ten onrechte, afweten. Dat had ongetwijfeld te maken met de regen die de hele middag viel.

Alle 38 deelnemers lieten zich echter niet door de regen weerhouden om in volle vaart over het plein te scheuren. Stuk voor stuk waren ze erop gebrand om zo snel mogelijk het parcours af te leggen. Rap sturend een rondje draaien rond een pion, dan snel een s-vormige brug over, slalommen langs een stel pionnen, een wip over, inparkeren en dan snel weer terug. Natuurlijk telt de tijd, maar de organisatie houdt ook goed in de gaten of er geen technische foutjes gemaakt worden. Wie de wip niet goed neemt of een pion raakt, krijgt puntenaftrek.

Voor de meeste deelnemers is het überhaupt al heel knap dat ze meedoen. En dat is het ook, want de gemiddelde leeftijd ligt natuurlijk vrij hoog. Niet iedereen durft dan ook alle hindernissen te nemen. Natuurlijk zijn er ook 'coureurs' die met volle snelheid overal overheen racen, zoals een deelnemer zei: 'Ik ben dan bijna 80, maar ik doe het nog behoorlijk goed hoor'. Op de vraag of hij nog geoefend heeft, antwoord hij grinnikend: 'Waarom zou ik, ik rijd altijd overal wel tussendoor'.


Plaats uw reactie
Er zijn nog geen reacties.
Wees de eerste en plaats uw reactie via het formulier.
Vergelijk scootmobielen
Uitgebreld zoeken. Klik hier
Laatste reacties
Спасибо, давно искал
Astonishing mo = 'modus operandi' of expression. Look after it up!