Scootmobiel afgepakt na controle door gemeente

28-10-2011 10:27:00

Door ISD Bollenstreek zijn 26 scootmobielen ingenomen op basis van publicatie over het scootmobiel project en 215 bezoeken aan huis. Per jaar levert dit de gemeenten een besparing op van 26 duizend euro.


ISD Bollenstreek is een samenwerkingsverband van de gemeenten Hillegom, Lisse, Noordwijk, Noordwijkerhout en Teylingen. De ISD voert voor deze gemeenten de taken uit op het gebied van de sociale zekerheid en de Wet maatschappelijke ondersteuning. ISD staat voor Intergemeentelijke Sociale Dienst.

 

De scootmobiel inleveren bij onvoldoende gebruik

In mei 2011 is besloten het gebruik van scootmobielen intensiever te controleren en te stimuleren. Scootmobielen die zonder geldige reden niet meer gebruikt worden, moeten ingeleverd worden. De insteek is en blijft dat burgers die een scootmobiel nodig hebben, deze ook krijgen. Burgers die een scootmobiel hebben, maar niet gebruiken, moeten hun scootmobiel inleveren.

 

Succes scootmobiel gebruik stimulans voor verdere controle

Verwachting was dat 10% ingeleverd zou worden, in de praktijk is 12% ingeleverd. Binnen de ISD-Bollenstreek hebben circa 800 inwoners een scootmobiel. Op basis van de eerste resultaten is besloten dat voor eind 2012 ook het gebruik van de resterende 600 scootmobielen gecontroleerd is.

 

Sommige scootmobiel berijders kregen extra rijlessen

Een aantal scootmobiel berijders heeft overigens op basis van het huisbezoek extra rijlessen gekregen, waardoor de scootmobiel weer gebruikt werd.

Plaats uw reactie
Er zijn nog geen reacties.
Wees de eerste en plaats uw reactie via het formulier.
Vergelijk scootmobielen
Uitgebreld zoeken. Klik hier
Laatste reacties
mijn scootmobiel is momenteel niet te gebruiken hij lekt olie.kan pas volgende week woeden gemaakt. is het mogelijk dat ik tot die tijd een scootmobiel van u kan lenen. ik kan hem ook niet...
zou graag ivm komende knieoperatie en nu al slecht ter been een scootmobiel willen lenen voor ca 2 a3 mnd hoeverre kunnen jullie me van dienst zijn