Scootmobiel training voor meer zelfvertrouwen

23-07-2012 09:24:00

Scootmobiel training in september in Epe en Vaassen

Op woensdag 19 en donderdag 20 september 2012 volgt in Vaassen en Epe een scootmobiel training om de vaardigheden en het zelfvertrouwen van scootmobiel gebruikers te verbeteren. De scootmobieltraining wordt georganiseerd door Veilig Verkeer Nederland met SWO/E Welzijn & Ondersteuning Epe. De training is inclusief een toertocht voor scootmobiel gebruikers.

 

Met meer zelfvertrouwen met de scootmobiel de weg op

Het doel van de training is dat u meer vertrouwd raakt met uw scootmobiel en dat u veilig aan het verkeer kunt deelnemen. De training biedt u in een ontspannen sfeer gelegenheid om deel te nemen aan het verkeer onder begeleiding van verschillende deskundigen. Het is geen examen.

 

De scootmobiel training bevat de onderdelen theorie, beheersing en praktijk

De training bestaat uit drie onderdelen:

 

  • Theorie: diverse verkeersregels en verkeerssituaties komen aan bod, waarbij de plek op de weg voor u als scootmobielrijder centraal staat;
  • Beheersing: u rijdt met uw scootmobiel op een uitgezet parcours met 'hindernissen' die u ook in het verkeer kunt tegenkomen;
  • Praktijkrit: ook onder begeleiding gaat u met uw scootmobiel een rit maken in het centrum, waarbij alle aspecten van het scootmobielrijden nog eens aan de orde komen.

 

Ook kunt u, op vrijwillige basis, ondersteuning krijgen van verschillende medisch specialisten zoals een ergotherapeut, maar ook een monteur van Harting-Bank.

 

Deelnemen aan scootmobiel training ?

Op woensdagmiddag 19 september wordt de scootmobiel training gehouden in Vaassen en op donderdagmiddag 20 september in Epe. Wilt u deelnemen aan deze training meldt u zich dan vóór 5 september 2012 aan bij SWO/E Welzijn & Ondersteuning Epe. Ze zijn dagelijks telefonisch te bereiken van 8.30 uur tot 12.30 uur op het telefoonnummer 0578-620988. De kosten voor deelname aan deze scootmobiel training bedragen EUR 5,00 per persoon.

Plaats uw reactie
Reacties
davy 18-08-2012 18:54:02

Zowel in 2007 als in 2010 heb ik deelgenomen aan een plaatselijke scootmobielcursus. De eerste keer (mijn rijsbewijs was toen nog volop geldig maar in de wetenschap, dat mijn knieen niet meer betrouwbaar waren, reed ik geen auto meer)was ik van mening dat je er beslist wat van opsteekt, en dat is gewoon zo.
Voor een scoot gelden toch weer zekere verkeersregels en gedragingen.
De tweede cursus volgde ik om twee oudere dames een beetje op weg te helpen (alleen wanneer ik met hen meeging wilden ze het wel gaan proberen.)Na afloop waren ze enorm enthousiast en durfden met de scoot ook alleen wel de weg op. Tot dan hadden ze alleen op het terrein van hun verzorgingscomplex gereden maar waren overigens nog heel goed op de hoogte van de verkeersregels).
Ik kan u verzekeren, een scootcursus is een aanrader, absoluut voor mensen die nog niet zolang scoot rijden maar ook voor degenen, die al langer scoot rijden, je steekt er altijd wel weer iets van op.
De thans geldende verkeersregels, de bijzondere situaties en hindernissen, hier was er ook een rit door een supermarkt onderdeel van de praktijkrit.
We denken soms als heel snel, dat we het wel weten of kunnen, maar ongeacht de leeftijd (ik ben zelf nog niet zo oud) je leert er altijd wel iets van.
Om de prijs hoeft u het niet te laten toch?
Succes!!

Vergelijk scootmobielen
Uitgebreld zoeken. Klik hier
Laatste reacties
брус обрезной купить в москве, лиственница доска обрезная сухая купить в москве, брусок обрезной купить в...
Ik ben heel blij met de scoot mobiel , maar wat ik moeilijk vind is dat de de rechterhanden geen rem is is maar gas geven Heb Merijn leven lang zonder schade oo de fiets gereden en nu gaat het...