Scootmobielen uitleen Almere toch niet zo succesvol ?

17-12-2012 16:27:00

 

De eerder als succesvol bestempelde scootmobiel uitleen dienst van Almere heeft echter ook wat nadelen.

 

Voordelen van scootmobiel uitlenen in Almere

Gemeente Almere noemt de gratis uitleenservice van scootmobielen succesvol. Daar berichtte mijnscoot.nl eerder al over. De voordelen bij gebruik van een leenscootmobiel zijn dan ook:

 

  • geen eigen bijdrage
  • geen onderhoudskosten
  • geen ruimte voor het stallen

 

 

En nadelen beginnen ook te komen

Nu beginnen echter ook de nadelen binnen te sijpelen. De belangen- en patiëntenorganisaties, verenigd in het Breed Overleg Wmo Almere, horen namelijk naast voordelen ook onder meer de volgende nadelen:

 

  • er is slechts één type scootmobiel
  • beperkte openingstijden voor het ophalen en terugbrengen van de scootmobiel
  • strenger beleid in het toekennen door de gemeente

 

 

Ervaring scootmobiel uitleen Almere melden

Er is een meldactie om ervaringen van inwoners van Almere met scootmobielen in kaart te brengen en zowel positieve als negatieve ervaringen zijn welkom. Het wordt georganiseerd door Informatie en Klachtenopvang Gezondheidszorg (IKG) Flevoland en de vragenlijst is te vinden op www.ikg-flevoland.nl. Bellen kan via (0320) 255520. Ervaringen delen kan tot 11 januari 2013. Nadien worden de uitkomsten van het onderzoek besproken met de belangen- en patiëntenorganisaties en met de gemeente Almere.

Plaats uw reactie
Reacties
Pink van der Erve 21-11-2013 22:05:57

In 2012 had ik een zware ontsteking in mijn knie, waardoor ik met krukken moest lopen en geen auto kon rijden. Na een paar weken binnen blijven was ik het zat en hoorde via vrienden dat je in Almere een scootmobiel kon lenen. Ik heb dat gedaan. Na een proefritje op het parkeerterrein ben ik met de mobiel "op stap" gegaan en was dolblij dat ik wat verder van huis kon komen.
Wel vond ik de scootmobiel erg wankel en had soms het gevoel dat ik zou kantelen. Ik denk dat het model niet erg geschikt is voor een zwaar persoon.
Al met al, Almere loopt niet over van sociaal gedrag naar zijn/haar burgers, maar met deze service mag iedereen hier blij zijn.
Tip: wat meer publiciteit (behalve die afschuwelijk onleesbare rood/witte borden) zou de bekendheid ten goede komen.

van der Erve 07-01-2013 19:55:14

Ik heb in oktober een scootmobiel geleend van de gemeente Almere.
Ik had totaal geen last van één van de genoemde nadelen. Ik snap niet dat er geklaagd worst dat de openingstijden voor halen en brengen beperkt zijn. Wat een onzin. Wees blij dat je, als je het ECHT nodig hebt, een GRATIS scootmobiel kunt lenen. Niet huren dus, nee... lénen. Ik hoorde van die mogelijkheid en als ik dat eerder had geweten had ik niet weken een beroep hoeven doen op mijn omgeving.
Nee hoor, een geweldig initiatief van een gemeente die een niet noemenswaardig sociaal beleid hanteert.
Je hoeft geen lening te nemen om er een te kopen en hebt geen zorgen over reparatie of onderhoud. Opladen is al gedaan en je rijdt zo weg.
Geweldig dus!

Vergelijk scootmobielen
Uitgebreld zoeken. Klik hier
Laatste reacties
kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
Moving course of expression. Look after it up!