Scootmobielen verboden in senioren complex

06-07-2012 09:08:00

De appartementen van het complex 'De Wederick', gelegen naast verzorgingstehuis De Amandelboom aan de Wederiklaan gaan niet in de verkoop, maar in de verhuur. De verkoop lukte niet echt. Zou het komen doordat scootmobielen niet naar binnen mogen ?

 

Scootmobielen niet in wooncomplex

Scootmobielen mogen het seniorencomplex niet binnen. Voor een scootmobiel is een parkeervoorziening aangelegd inclusief laadpunten. En ook de lift lijkt te klein om met een scootmobiel in te kunnen, maar nee; dat alles bij elkaar zal niet de reden zijn waarom de verkoop van de appartementen in 'De Wederick' tegenviel, denkt de verkoper. "Bij andere complexen is dat niet anders. Mensen kunnen hun scootmobiel in de garage stallen, en dan bijvoorbeeld met een rollator hun weg vervolgen naar hun woning." Maar dat kan toch niet voor iedereen ? ,,Tjsa, dat klinkt wat vervelend'', aldus Putman. "Maar voor die mensen is het misschien dan zaak om uit te kijken naar andere vormen van zorg en wonen."

 

Een gemiste kans voor scootmobiel berijders

Henk Boeve van het Gehandicaptenoverleg Kampen-IJsselmuiden (GKIJ) reageert teleurgesteld op de uitlatingen die een effect hebben op de scootmobiel berijder: ,,Jammer. Een gemiste kans." Niet dat Boeve voor het eerst wordt geconfronteerd met dergelijke parkeerproblemen als het gaat om ouderenhuisvesting. "In het Kulturhus in IJsselmuiden mogen mensen die er wonen hun scootmobiel ook niet mee naar binnen nemen of in de gang parkeren." Voor wat betreft de afmetingen van de lift (met een entree van negentig centimeter breed) maakt Boeve zich geen zorgen. "Daar rij ik 'm zo in hoor. Vooruit en achteruit."

Plaats uw reactie
Reacties
Davy 14-07-2012 21:14:33

>>Tjsa, dat klinkt wat vervelend'', aldus Putman. "Maar voor die mensen is het misschien dan zaak om uit te kijken naar andere vormen van zorg en wonen."<< Beste Putman. Loopt u zo met uw hoofd in de wolken dat u de werkelijkheid om u heen uit het oog en gehoor verliest? Stelt u het eens voor aan Minister Schipper cs. Andere vormen van zorg en wonen. Hoopt u ook oud(er) te worden? Hoop dan vooral, dat u niet die problemen ontmoet waar de door u bedoelde groep ongewild mee te maken gekregen heeft. Ook zij zouden het zich anders hebben voorgesteld. En wat wordt het volgende? Geen rollators in de apparatementen en/of liften?

Vergelijk scootmobielen
Uitgebreld zoeken. Klik hier
Laatste reacties
Спасибо, давно искал
Astonishing mo = 'modus operandi' of expression. Look after it up!