Strenger beleid scootmobiel in Slagharen

10-11-2011 09:33:00

Eerst bekijken of scootmobiel echt gebruikt wordt

Bij een aanvraag voor een scootmobiel vanuit de WMO gaat de gemeente Slagharen eerst onderzoeken of de aanvraag voor een scootmobiel terecht is. Heeft de aanvrager voor een scootmobiel de scootmobiel ook echt nodig en wordt de scootmobiel ook echt gebruikt?

 

Ook gekanteld indiceren bij aanvraag scootmobiel

Als de aanvrager van de scootmobiel deze werkelijk nodig heeft, wordt gekeken of het gebruik van een scootmobiel op een andere manier opgelost kan worden, bijvoorbeeld via algemene voorzieningen. Dit heet 'gekanteld indiceren'. Pas als het niet anders kan, wordt de scootmobiel verstrekt. De proef geldt niet alleen voor scootmobielen, maar ook voor andere voorzieningen zoals trapliften en rollators.


Gevolg is minder verstrekkingen van scootmobiel

De gemeente verwacht dat circa 20% minder scootmobielen worden verstrekt op basis van dit beleid en dat er meer zorg op maat wordt geleverd. De proef eindigt 1 juli 2011. Daarna wordt geëvalueerd of de proef geslaagd is.

Plaats uw reactie
Er zijn nog geen reacties.
Wees de eerste en plaats uw reactie via het formulier.
Vergelijk scootmobielen
Uitgebreld zoeken. Klik hier
Laatste reacties
Hallo. Waar Kan Ik XEvil gratis downloaden op uw website? Ik heb informatie van je steun. XEvil is echt het beste programma voor captcha oplossen, maar ik heb de nieuwste versie nodig. ...
Vooral de Trophy is erg gevaarlijk ,die rijd spontaan uit zichzelf of stopt niet als je het handgas loslaat .Zo heb ik een ongeluk gehad doordat de scootmobiel niet afremde en de scootmobiel...