Vaker eigen bijdrage scootmobiel door bezuinigingen

03-03-2011 19:02:00
Steeds meer gemeentes vragen een eigen bijdrage voor de aanschaf van scootmobielen door mensen met een beperking. Dit stuit op verzet van gebruikers van scootmobielen, zeker als het met terugwerkende kracht wordt ingevoerd. Onlangs leverden berijders in Breda hun scootmobiel weer in, toen de berijders met terugwerkende kracht met een eigen bijdrage werden geconfronteerd.

Negentig procent van de aanvragen voor een scootmobiel wordt door gemeenten gehonoreerd.
Sinds de invoering van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in 2007 moeten gemeenten erop toezien dat burgers 'zelfredzaam' blijven en 'maatschappelijk participeren'.

Anouchka van Miltenburg (VVD), vraagt zich af of hulpmiddelen en voorzieningen voor ouderen uit de collectieve middelen moeten worden betaald. 'Er wordt in Nederland geen onderscheid gemaakt tussen mensen met échte gebreken en ouderen die een beperking hebben omdat ze nu eenmaal ouder worden. Dat is geen wenselijke situatie.'
Plaats uw reactie
Reacties
Wally 07-10-2011 18:09:32

ik zou 60 euro per jaar ook niet erg vinden .
maar het feit is dat ik 60 euro per 4 weken moet betalen en dat vind ik absurd terwijl ik al 40 jaar aan de ziekenfonds betaal en ook nog eens lid van de kruisvereniging ben....ik ben daarom erg boos want ik word bijna gedwongen om er zelf een te kopen. we hebben net als iedereen ook nog eens de vaste lasten iedere maand

Joop 07-10-2011 03:12:39

In de Gemeente Groningen betaal je per 4 weken en alleen de kosten, en daar gaat nog eens 33 % vanaf zodat je iets van â¬20 per 4 weken bijdraagt nou â¬5,-per week moet toch te doen zijn lijkt me. Daar is de scootmobiel wel alrisk voor verzekerd en het onderhoud zit dus ook bij de prijs inbegrepen
Mijn vrouw wil hem er niet voor missen.

stella halverstad 28-09-2011 10:53:34

Ik ben ook heel blijmet mijn scootmobiel, zo kan ik nog eens ergens komen. Want mijn man heeft niet altijd zin om me ergens te brengen waar ik heen wil.
Wat ik heb begrepen is de eigen bijdrage per maand , en niet per jaar. Dat was wel even schrikken, want financieel kan ik het eigenlijk niet opbrengen, maar zit neit boven de norm aangezien ik een geregistreerd p[artnetschap heb.
Nou ja, als je samenwoont heb je precies hetzelfde euvel.

Anneke 21-09-2011 15:07:42

Ik vind het ook helemaal niet erg om de 50 euro per jaar te betalen,het zijn toch je benen.
Het plezier wat ik er van heb,geweldig.
Ik kan overal naar toe,heerlijk even een stukje rijden,boodschappen enz.
Het geeft je totale vrijheid,dus wat zeuren we dan over 50 euro per jaar

Doortje 12-09-2011 15:14:58

Ben het volledig met Henny eens. Dichtbij mij woont ook een mevr. die een scootmobiel heeft en hem nooit gebruikt. Maar ze heeft hem vorig jaar maar vast aangevraagd en gekregen voordat ze hem nodig heeft want tegen die tijd moet ze misschien meer betalen.(Ze loopt nog ongeveer 10 km.) Niet rijden inleveren je kunt de km stand makkelijk controleren.Zelf rijdt ik er ook een maar die maakt km. genoegd. Het zijn wel mijn benen zeg ik altijd maar.

Corrie 28-08-2011 14:01:40

Is het zo erg om zelf een eigen bijdrage te betalen? Het is toch normaal dat als je 'n brommer, auto of wat dan ook heb je toch ook zelf de bijbehorende onkosten moet betalen, waarom zou de scoot dan gratis moeten. De eigen bijdrage wordt vastgesteld naar belastbaar inkomen per jaar. Dus weinig inkomen, weinig betalen.
Ik rij met plezier in mijn Luna Pride en vind het heel normaal dat ik daar iets voor betaal. Waarom alles gratis omdat ik minder valide ben?

Groeten


Francois le Blanc 14-08-2011 10:32:05

Ook onze Gemeente is overgegaan tot het mee laten betalen aan het rijden in de scoot. Dat we Nationaal getroffen worden door een crisis, mag per defenitite niet betekenen, dat wij ons als Nederland minder sociaal moeten gaan opstellen. In plaats van extreme bezuinigingen, zou het op zijn plaats zij als er bedachtzaam met een budget wordt omgegaan. Dit houdt in dat je best Mondiaal mag meedenken, maar primair aan je eigen toko mag denken. We horen mensen al roepen, dit is egoistisch en daar zijn we het ook wel mee eens. Als we echter anderen willen helpen, dan moeten we eerst iets hebben, lees sparen, voordat we het gaan uitgeven. Dit houdt in dat men in den Haag, als eerste mag leren, dat je moet leven naar het geld dat er binnenkomt en er niet boven leven. Het voorbeeld hoe dit moet ligt op straat, men hoeft enkel in deze spiegel te kijken. Hopelijk wordt er weer naar het volk geluisterd, dan gaan we zeker ook weer de Wereld redden.

Iris 05-08-2011 15:04:54

Lekker gratis rijden in de scootmobiel (jippie !!).Nu wordt er een bijdrage gevraagd...
helaas heb ik geen geldboompje in de tuin.Moet ik omdat ik in de W.A.O. zit betalen ? Dat lukt financieel niet!!OPTIE : THUIS ACHTER DE GERANIUNS EN AFWACHTEN WIE MIJ KAN HELPEN (HEB N.L. GEEN FAMILIE OF BUREN-ZORG).En je kan ECHT geen kant op (b.v.geen boodschappen halen)CONCLUSIE:Misschien verhongeren ?? Dan is de overheid eindelijk van mensen met een beperking af..zo mag ik het toch wel zien ??

Iniquealleria 14-05-2011 16:00:42

Bedankt voor een interessante blog

Henny 20-04-2011 21:06:00

Ik berijd er zelf ook 1, maar ik vind dat ze beter moeten kijken of er wel mee gereden wordt of niet.
Wanneer je hem door ziekte of handicap hebt, blijft die zo mobiel, maar gelijktijdig ben ik volledig afgekeurd helaas, en dan is een eigen bijdrage veel geld doordat het inkomen al op het minimum zit. Je kan naar mijn mening alle scooters waar niet mee gereden wordt innemen en daar de mensen die het echt nodig hebben gewoon blijven geven zonder bijdrage. Ik ken er zelf al veel die hem hebben voor de heb, maar er nooit op rijden. Zo heb je gelijk het geld uitgespaard waar die gemeentes nu ook echt nodig hebt. Gezonde mensen moeten eens beter beseffen hoe rijk ze wel niet zijn en dan heb ik het niet over munten.

Louis van Diessen 23-03-2011 09:24:58

Het lijkt me heel normaal om zelf ook iets bij te dragen bij een scootmobiel als het daardoor wordt voor je om te gaan winkelen,bingoen,naar rommelmarkten en evenementen e.d. kunt gaan.
Kortom mobiliteit is toch wel iets waard,of moet alles voor niets ?
Dat kan toch niet meer in deze tijden van bezuinigingen,het is wel leuk gratis en voor niets rond rijden met je scootmobiel.
Denk toch eens na,dat kan toch niet !!
Louis

Vergelijk scootmobielen
Uitgebreld zoeken. Klik hier
Laatste reacties
Спасибо, давно искал
Astonishing mo = 'modus operandi' of expression. Look after it up!