WMO regeling Overbetuwe soberder

18-10-2010 20:50:00
Wie volgens de WMO regeling in Overbetuwe hulp in de huishouding aanvraagt, zoals een scootmobiel of rollator, moet rekening houden met prijsstijgingen. Nu is het volgens de gemeente zo dat wanneer iemand recht heeft op bepaalde voorzieningen, deze ook worden verstrekt.

Gaat de raad in december 2010 akkoord, dan wordt voortaan in een gesprek bij mensen thuis bekeken waaraan werkelijk behoefte is. Soms kan wellicht een familielid boodschappen doen, koken en poetsen.

Kleine woningaanpassingen als een wandbeugel wil de gemeente zelfs helemaal niet meer vergoeden. In andere gevallen wordt een eigen bijdrage gevraagd die afhankelijk is van het eigen inkomen. De gemeente zegt dat de maatregelen nodig zijn om de kosten binnen de perken te houden. Daarnaast wil ze meer uitgaan van de eigen kracht van mensen. Overbetuwe voert tevens aan dat ze nu voor de meeste voorzieningen geen bijdrage vraagt of een hele lage, terwijl andere gemeenten dat wel doen.
Plaats uw reactie
Er zijn nog geen reacties.
Wees de eerste en plaats uw reactie via het formulier.
Vergelijk scootmobielen
Uitgebreld zoeken. Klik hier
Laatste reacties
mijn scootmobiel is momenteel niet te gebruiken hij lekt olie.kan pas volgende week woeden gemaakt. is het mogelijk dat ik tot die tijd een scootmobiel van u kan lenen. ik kan hem ook niet...
zou graag ivm komende knieoperatie en nu al slecht ter been een scootmobiel willen lenen voor ca 2 a3 mnd hoeverre kunnen jullie me van dienst zijn