Scootmobiel met 3 wielen

 

Een scootmobiel met drie wielen heeft twee aandrijfwielen achter en één stuurwiel aan de voorzijde. Deze scootmobielen komen in Nederland het meest voor.

 

Voordelen scootmobiel met drie wielen

 

  • Wendbaarder dan de andere uitvoeringen. Hij is van voren smaller dan van achter. Hij heeft een zogenaamde ´deltavorm´. Hierdoor is de draaicirkel klein. Dit is vooral handig in kleinere ruimtes, bijvoorbeeld in winkels of in een lift.
  • Beschikt over meer beenruimte dan andere modellen. U kunt uw benen uitstrekken naast het voorwiel. Dit geldt overigens niet voor alle typen driewielige scootmobiels.

 

 

Nadelen scootmobiel met drie wielen

 

  • Veel mensen beweren dat een scootmobiel met drie wielen sneller kantelt dan een scootmobiel met vier wielen. Objectieve testgegevens daarover ontbreken echter.
  • Om in een taxibus of laadruimte te rijden zijn drie oprijgoten nodig of is een oprijplateau noodzakelijk. Sommige rolstoelbussen zijn jammer genoeg alleen uitgerust met dubbele oprijgoten en daardoor ongeschikt voor deze driewieler.

 

 

Vergelijk scootmobielen
Uitgebreld zoeken. Klik hier
Laatste reacties
mijn vrouw heeft al jaren tramalant met de scootmobiel diverse keren terug geweest bij de leverancier we hebben er twee een schopriyder al 10 jaar nooit wat mee gehad alleen oud en een van bijna...
mijn scootmobiel is momenteel niet te gebruiken hij lekt olie.kan pas volgende week woeden gemaakt. is het mogelijk dat ik tot die tijd een scootmobiel van u kan lenen. ik kan hem ook niet...