Scootmobiel met 5 wielen

 

Scootmobielen met vijf wielen hebben aan de voorzijde een groot centraal stuurwiel en aan de zijkant twee meedraaiende kleinere wielen. Aan de achterzijde bevinden zich twee aandrijfwielen, net als bij de scootmobielen met drie of vier wielen.

 

 

Voordelen scootmobielen met vijf wielen

  • Waarschijnlijk is dit type stabieler dan een scootmobiel met drie wielen. In de bochten en op een hellend vlak raakt een van de buitenste wielen namelijk altijd de bodem. Daardoor kan de scootmobiel niet kantelen. Qua stabiliteit is deze scootmobiel te vergelijken met een scootmobiel met vier wielen.
  • Door de kleinere draaicirkel is dit type wel wendbaarder dan een scootmobiel met vier wielen. De wendbaarheid is vergelijkbaar met een scootmobiel met drie wielen.

 

Nadelen scootmobielen met vijf wielen

  • Met dit model ervaart u meer schokken, omdat de extra voorwielen regelmatig de grond raken. Deze wielen hebben in tegenstelling tot het voorwiel en de achterwielen geen vering. Ook de stoel is niet standaard uitgerust met vering, maar wel verkrijgbaar met vering.
  • Dit type beschikt over minder beenruimte dan de andere modellen omdat aan weerskanten van de stuurkolom twee extra voorwielen zitten. Het is echter mogelijk om de voeten op de wielkasten van de voorwielen te plaatsen. Het voordeel hiervan is dat u uw knieën en enkels minder hoeft te buigen. Het nadeel is dat u ‘onderuitgezakter’ zit.
  • Bij dit type is sturen zwaarder dan bij een scootmobiel met drie wielen. Meer wielen geven immers meer wrijving bij het sturen.
  • De keuze is echter beperkt want er is slechts één merk dat scootmobielen met vijf wielen levert.

Vergelijk scootmobielen
Uitgebreld zoeken. Klik hier
Laatste reacties
hrrps://docoart.com free
Спасибо, давно искал