Zorg in Natura bij een scootmobiel


Voor het rijden van een scootmobiel binnen de WMO kan naast het persoongebonden budget ook gekozen worden voor zgn. zorg in natura. Hiermee bepaalt de zorginstelling (een verzorgingstehuis maar okmde gemeente) op welke vorm van zorg de klant recht heeft. Ook bepalen zij welke instellingen de klant zullen helpen en in het geval van een scootmobiel welke scootmobiel gebruikt kan worden en waar deze scootmobiel besteld kan worden.

 

In tegenstelling tot het PGB wordt er dus bij zorg in natura niet door de aanvrager, maar door de zorgleverancier bepaald welke hulp de aanvrager zal krijgen. De keuzevrijheid is dus zeer beperkt.

 

De aanvrager moet wel vaak een eigen bijdrage betalen. De eigen bijdrage is weer per gemeente verschillend. De eigen bijdrage is veelal onder meer afhankelijk van de mate waarin een scootmobiel noodzakelijk is. Ook de financiële situatie van de aanvrager speelt een rol. Ten slotte is ook de financiële situatie van de gemeente bepalend. Door gemeentelijke bezuinigingen is de eigen bijdrage some aanzienlijk verhoogd.

Vergelijk scootmobielen
Uitgebreld zoeken. Klik hier
Laatste reacties
брус обрезной купить в москве, лиственница доска обрезная сухая купить в москве, брусок обрезной купить в...
Ik ben heel blij met de scoot mobiel , maar wat ik moeilijk vind is dat de de rechterhanden geen rem is is maar gas geven Heb Merijn leven lang zonder schade oo de fiets gereden en nu gaat het...