Zorg in Natura bij een scootmobiel


Voor het rijden van een scootmobiel binnen de WMO kan naast het persoongebonden budget ook gekozen worden voor zgn. zorg in natura. Hiermee bepaalt de zorginstelling (een verzorgingstehuis maar okmde gemeente) op welke vorm van zorg de klant recht heeft. Ook bepalen zij welke instellingen de klant zullen helpen en in het geval van een scootmobiel welke scootmobiel gebruikt kan worden en waar deze scootmobiel besteld kan worden.

 

In tegenstelling tot het PGB wordt er dus bij zorg in natura niet door de aanvrager, maar door de zorgleverancier bepaald welke hulp de aanvrager zal krijgen. De keuzevrijheid is dus zeer beperkt.

 

De aanvrager moet wel vaak een eigen bijdrage betalen. De eigen bijdrage is weer per gemeente verschillend. De eigen bijdrage is veelal onder meer afhankelijk van de mate waarin een scootmobiel noodzakelijk is. Ook de financiële situatie van de aanvrager speelt een rol. Ten slotte is ook de financiële situatie van de gemeente bepalend. Door gemeentelijke bezuinigingen is de eigen bijdrage some aanzienlijk verhoogd.

Vergelijk scootmobielen
Uitgebreld zoeken. Klik hier
Laatste reacties
Aangeboden een nieuwe Practicomfort Beaufort 4 opvouwbare scootmobiel. Beschermfolie nog zichtbaar. Unieke kans, nu voor 950,00€ nieuwprijs 1.750,00€. Rotterdam. Kan eventueel thuis bezorgd...
lid van Aafje 009955949 .het maakt niet uit 13 of 27 september is. vr.groeten A.van den Boogaart Kreileroord 84 3079 nb Rotterdam tel. 0613170324