Zorg in Natura bij een scootmobiel


Voor het rijden van een scootmobiel binnen de WMO kan naast het persoongebonden budget ook gekozen worden voor zgn. zorg in natura. Hiermee bepaalt de zorginstelling (een verzorgingstehuis maar okmde gemeente) op welke vorm van zorg de klant recht heeft. Ook bepalen zij welke instellingen de klant zullen helpen en in het geval van een scootmobiel welke scootmobiel gebruikt kan worden en waar deze scootmobiel besteld kan worden.

 

In tegenstelling tot het PGB wordt er dus bij zorg in natura niet door de aanvrager, maar door de zorgleverancier bepaald welke hulp de aanvrager zal krijgen. De keuzevrijheid is dus zeer beperkt.

 

De aanvrager moet wel vaak een eigen bijdrage betalen. De eigen bijdrage is weer per gemeente verschillend. De eigen bijdrage is veelal onder meer afhankelijk van de mate waarin een scootmobiel noodzakelijk is. Ook de financiële situatie van de aanvrager speelt een rol. Ten slotte is ook de financiële situatie van de gemeente bepalend. Door gemeentelijke bezuinigingen is de eigen bijdrage some aanzienlijk verhoogd.

Vergelijk scootmobielen
Uitgebreld zoeken. Klik hier
Laatste reacties
hallo zou graag voor 20-07-2017 een scootmobiel willen lenen om naar het stadhuis te kunnen gaan ,kan de scoot mobiel alleen niet ophalen ,heb wel een wmo indicatie moet om 12 uur in...
ik zou graag aankomend weekend voor mijn vriendin die voor dialise 3 keer per week naar het ziekenhuis moet omdat zij geen nier heeft en een versleten heup..een scoot mobiel willen huren of lenen...