Zorg in Natura bij een scootmobiel


Voor het rijden van een scootmobiel binnen de WMO kan naast het persoongebonden budget ook gekozen worden voor zgn. zorg in natura. Hiermee bepaalt de zorginstelling (een verzorgingstehuis maar okmde gemeente) op welke vorm van zorg de klant recht heeft. Ook bepalen zij welke instellingen de klant zullen helpen en in het geval van een scootmobiel welke scootmobiel gebruikt kan worden en waar deze scootmobiel besteld kan worden.

 

In tegenstelling tot het PGB wordt er dus bij zorg in natura niet door de aanvrager, maar door de zorgleverancier bepaald welke hulp de aanvrager zal krijgen. De keuzevrijheid is dus zeer beperkt.

 

De aanvrager moet wel vaak een eigen bijdrage betalen. De eigen bijdrage is weer per gemeente verschillend. De eigen bijdrage is veelal onder meer afhankelijk van de mate waarin een scootmobiel noodzakelijk is. Ook de financiële situatie van de aanvrager speelt een rol. Ten slotte is ook de financiële situatie van de gemeente bepalend. Door gemeentelijke bezuinigingen is de eigen bijdrage some aanzienlijk verhoogd.

Vergelijk scootmobielen
Uitgebreld zoeken. Klik hier
Laatste reacties
mijn vrouw heeft al jaren tramalant met de scootmobiel diverse keren terug geweest bij de leverancier we hebben er twee een schopriyder al 10 jaar nooit wat mee gehad alleen oud en een van bijna...
mijn scootmobiel is momenteel niet te gebruiken hij lekt olie.kan pas volgende week woeden gemaakt. is het mogelijk dat ik tot die tijd een scootmobiel van u kan lenen. ik kan hem ook niet...