Verkeersregels voor de scootmobiel


 

Met de scootmobiel mag er vrijwel overal worden gereden, behalve op de snelweg. De scootmobiel berijder dient zich wel aan te passen aan de andere gebruikers. Dit betekent dat de verkeersregels voor de scootmobiel in de regel afhankelijk zijn van de plaats waar wordt gereden.

Stoep of voetpad

De verkeersregels moeten gevolgd worden die voor voetgangers gelden. Er mag niet harder dan 6 km per uur worden gereden. Het zebrapad geeft voorrang net als een voetganger, dus daar is het handig en veilig oversteken. De scootmobiel mag geparkeerd worden op de stoep. Let er bij het parkeren wel op zo min mogelijk andere scootmobielberijders en voetgangers te hinderen.

 

Fietspad

Hier moeten de verkeersregels worden gevolgd die voor (brom-)fietsers gelden op het fietspad. De maximum toegestane snelheid is 30 km per uur binnen de bebouwde kom en 40 km per uur buiten de bebouwde kom. Net als de andere weggebruikers van het fietspad is verlichting noodzakelijk bij duisternis en slechts zicht overdag.

 

Rijbaan

Hier moeten de verkeersregels worden gevolgd die voertuigen gelden die maximaal 45 km per uur gelden. Er mag bijvoorbeeld niet met twee voertuigen naast elkaar worden gereden, ook niet als het andere voertuig een scootmobiel is. Ook moet verlichting gevoerd worden bij duisternis en slecht zicht overdag.

Vergelijk scootmobielen
Uitgebreld zoeken. Klik hier
Laatste reacties
ничего такого
не работает