Verzekeren van een scootmobiel

 

De verplichte verzekering voor de scootmobiel kan op drie manieren worden afgesloten, namelijk een WA verzekering, een WA met beperkt casco of een All Risk verzekering. Hieronder worden de verzekeringen nader toegelicht. Daarnaast kan de scootmobiel nog aanvullend verzekerd worden.

 

WA: Wettelijke aansprakelijkheid

Wettelijke aansprakelijkheidsverzekering (kortweg WA verzekering) is de basisverzekering voor een scootmobiel die door de overheid verplicht gesteld is.

 

De WA verzekering dekt de schade die de gebruiker van de scootmobiel aangericht wordt aan andere personen of voertuigen. Dit is slechts het geval wanneer de bestuurder van de scootmobiel ook aansprakelijk wordt gesteld. De WA verzekering geldt niet voor schade die de gebruiker van de scootmobiel aan zijn eigen voertuig veroorzaakt.

 

WA + beperkt casco

De WA + beperkt casco verzekering voor de scootmobiel biedt dezelfde verzekering als de wettelijke aansprakelijkheidsverzekering, maar dan aangevuld met verzekering tegen andere schade die niet door toedoen van de verzekernemer is aangebracht. De WA + beperkt caso verzekering vergoedt wel de schade aan scootmobiel als gevolg van bijvoorbeeld diefstal.

 

WA + volledige casco (All Risk)

De WA + volledig casco verzekering voor de scootmobiel is de meest uitgebreide verzekering. Elk risico wordt uitgesloten, vandaar ook wel 'All Risk verzekering' genoemd. De All Risk verzekering voor de scootmobiel biedt dezelfde verzekering als de wettelijke aansprakelijkheidsverzekering (WA) met beperkt casco, maar dan aangevuld met verzekering tegen schade die ook door toedoen van de verzekernemer is aangebracht. Dus als de bestuurder een aanrijding veroorzaakt, wordt ook de schade aan de eigen scootmobiel vergoed.

 

 

Scootmobiel verzekeren via Unigarant

Unigarant heeft een speciale scootmobiel verzekering. U kunt kiezen uit WA en All Risk verzekeren van de scootmobiel. Een WA verzekering kost u circa EUR 15,00 per maand. Een All Risk verzekering kost u ca 1,5% van de waarde van de scootmobiel bovenop de WA verzekering. Via de site van Unigarant kan gemakkelijk de premie van de scootmobiel verzekering worden berekend. Tevens kunt u kiezen voor aanvullende verzekeringen als ongevallen en verhaalsrechtsbijstand. Bedenk wel wat u echt nodig heeft: over het algemeen verzekeren we ons te veel.

 

Vergelijk scootmobielen
Uitgebreld zoeken. Klik hier
Laatste reacties
mijn scootmobiel is momenteel niet te gebruiken hij lekt olie.kan pas volgende week woeden gemaakt. is het mogelijk dat ik tot die tijd een scootmobiel van u kan lenen. ik kan hem ook niet...
zou graag ivm komende knieoperatie en nu al slecht ter been een scootmobiel willen lenen voor ca 2 a3 mnd hoeverre kunnen jullie me van dienst zijn