Traplift

 

Een traplift om van eigen leven te blijven genieten

Als traplopen lastig wordt, gaat er een stukje kwaliteit van het leven verloren. Een hogere of lagere verdieping wordt zo veel mogelijk vermeden. Bij het traplopen wordt de pijn doorstaan en het gevaar van vallen gaat toenemen. Maar wie dit doet, krijgt later mogelijk naast grotere lichamelijke ook te maken met geestelijke beslommeringen. Met een traplift kan men op een comfortabele manier in eigen huis nog volop van het leven te genieten.

 

Verschillende soorten trapliften

 

In Nederland bestaan er bestaan veel verschillende merken en soorten trapliften. Globaal zijn trapliften op te delen in drie groepen:

 

 

 

 

Welke traplift in uw situatie de beste oplossing biedt, is uiteraard afhankelijk van het traptype, de trapruimte en uw wensen. Een traplift kan zowel aan de linker- als aan de rechterzijde van uw trap worden geplaatst.

 

Indien de trap door meerdere personen wordt gebruikt, is het belangrijk dat de trap ook voor hen veilig te gebruiken blijft. Heeft uw trap bochten? Dan kan de liftrail het beste aan de binnenbocht worden geplaatst. Hierdoor blijft het breedste deel van de traptrede veilig beloopbaar.

 

Alternatief voor een traplift

Een alternatief voor een traplift is bijvoorbeeld een huislift. Een huislift wordt ook wel een platformlift genoemd. Het grote voordeel van een huislift ten opzichte van een traplift is dat u geen transfer hoeft te maken. Maakt u bijvoorbeeld gebruik van een rolstoel, dan hoeft u niet over te stappen van de rolstoel naar trapliftstoel en weer terug. Een huislift mag niet de trap vervangen. In noodsituaties moet er naast de huislift altijd een alternatieve vluchtroute zijn. De bouwkundige aanpassingen die moeten plaatsvinden bij de installatie van een huislift, zijn ingrijpender dan bij die van een traplift. Daarnaast is een traplift aanzienlijk voordeliger.

 

Traplift aanvragen

In sommige gevallen kunt via de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) een vergoeding voor een traplift aanvragen. De WMO wordt uitgevoerd door uw gemeente. Wanneer uw gemeente de aanvraag accordeert, zult u minimaal twee offertes moeten indienen. Vraagt u een vergoeding aan via de WMO, dan duurt het gemiddeld drie maanden. Daarnaast vragen steeds meer gemeenten een inkomensafhankelijke en maandelijkse bijdrage voor het gebruik van de traplift.

 

Traplift kopen

U kunt ook zelf uw traplift kopen. Dan kunt u over het algemeen binnen twee weken van uw traplift gebruik maken. Daarnaast geeft het zelf kopen van een traplift u meer keuzevrijheid.

 

 

Een traplift is altijd maatwerk en kan daarom niet vanuit een brochure worden besteld. Laat u daarom altijd door verschillende aanbieders adviseren en kies voor een oplossing die het beste aansluit op uw wensen en uw budget.

 

 

Wat kost een traplift?

De prijzen voor trapliften verschillen sterk en zijn afhankelijk van de trapsituatie, uw wensen, het soort traplift en het merk. Een rechte traplift is aanzienlijk goedkoper dan een traplift voor een trap met bochten. Voor een goede, degelijke en betrouwbare traplift lopen prijzen uiteen van 4.000 euro tot 12.000 euro.

 

Traplift leveranciers

In Nederland zijn verschillende trapliftleveranciers. De meest voorkomende traplift leveranciers zijn Vitalis, ThyssenKrupp, Handicare en Otto Ooms.

 

Vergelijk scootmobielen
Uitgebreld zoeken. Klik hier
Laatste reacties
брус обрезной купить в москве, лиственница доска обрезная сухая купить в москве, брусок обрезной купить в...
Ik ben heel blij met de scoot mobiel , maar wat ik moeilijk vind is dat de de rechterhanden geen rem is is maar gas geven Heb Merijn leven lang zonder schade oo de fiets gereden en nu gaat het...