Traplift aanvragen

 

Het aanvragen van een traplift doet u via de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Deze wordt per gemeente geregeld en heeft tot doel er voor te zorgen dat iedereen zo lang mogelijk zelfstandig kan blijven wonen en mee kan doen in de samenleving. Als u dit niet meer kunt, kunt u uw gemeente om ondersteuning vragen. Een nadeel van het aanvragen via de WMO is de papieren rompslomp die dat met zich meebrengt. Ook moet er vaak veel persoonlijke en financiële informatie worden gegeven.

 

Vergoeding traplift

Hebt u inderdaad recht op vergoeding, dan zijn er twee opties:

 

Vergoeding in natura aanvragen

Bij vergoeding in natura krijgt u van de gemeente een al dan niet gebruikte traplift in bruikleen. U hebt geen invloed op de keuze voor de traplift. Meestal gaat het om basisuitvoeringen die niet zijn afgestemd op uw persoonlijke wensen.

 

Traplift via Pgb aanvragen

Het Persoons Gebonden Budget (Pgb betekent dat u een bepaalde vergoeding krijgt van de gemeente, maar dat u zelf uw traplift kunt kiezen. De vergoeding is gebaseerd op de prijs van een basisuitvoering. Alles wat u méér wilt, betaalt u zelf bij (dit extra bedrag is aftrekbaar van de belasting!). Met een Pgb hebt u optimale keuzevrijheid !

 

Kan ik een traplift onder WMO aanvragen?

Elke gemeente heeft haar eigen WMO-beleid. Afhankelijk van het beleid van uw gemeente, uw inkomenssituatie en uw huidige woonsituatie kunt u een (WMO-) traplift krijgen van de gemeente. Het proces via de gemeente neemt veel tijd in beslag.  Bovendien wordt uw financiële en persoonlijke situatie uitgebreid onderzocht. Dit kan er ook toe leiden dat uw aanvraag alsnog wordt afgewezen. Om te weten of u recht heeft op financiële ondersteuning van de gemeente, gaat u naar het WMO-loket van uw gemeente.

 

Vergelijk scootmobielen
Uitgebreld zoeken. Klik hier
Laatste reacties
брус обрезной купить в москве, лиственница доска обрезная сухая купить в москве, брусок обрезной купить в...
Ik ben heel blij met de scoot mobiel , maar wat ik moeilijk vind is dat de de rechterhanden geen rem is is maar gas geven Heb Merijn leven lang zonder schade oo de fiets gereden en nu gaat het...