Omvallen van scootmobielen

 

Over het omvallen ofwel de stabiliteit van scootmobielen bestaat veel discussie. Veel mensen denken dat een scootmobiel met vier of vijf wielen minder snel omvalt dan een scootmobiel met drie wielen. Anderen spreken dit weer tegen. Objectieve onderzoeksgegevens hierover ontbreken helaas.

 

Feit is dat een scootmobielrijder relatief hoog zit boven een wielbasis (afstand tussen voor- en achteras) die bovendien vrij smal is. Daardoor kan een scootmobiel omvallen. Een groot of zwaar persoon op een kleine scootmobiel kantelt sneller dan een klein persoon op een grote scootmobiel. U valt echter nooit om wanneer u op een vlakke weg gewoon rechtdoor rijdt.

 

Bovendien heeft het risico op omvallen vooral te maken met het rijgedrag van de gebruiker. Zo moet u de bocht altijd met gepaste snelheid nemen en kunt u beter niet schuin een oprit op- of afrijden.

 

Vergelijk scootmobielen
Uitgebreld zoeken. Klik hier
Laatste reacties
mijn vrouw heeft al jaren tramalant met de scootmobiel diverse keren terug geweest bij de leverancier we hebben er twee een schopriyder al 10 jaar nooit wat mee gehad alleen oud en een van bijna...
mijn scootmobiel is momenteel niet te gebruiken hij lekt olie.kan pas volgende week woeden gemaakt. is het mogelijk dat ik tot die tijd een scootmobiel van u kan lenen. ik kan hem ook niet...