Soorten scootmobielen

 

De soorten scootmobielen kunnen op verschillende manieren ingedeeld worden. Het is heel belangrijk de juiste keuze voor de scootmobiel te maken, omdat de prijzen van scootmobielen nogal kunnen verschillen.

 

Veel verschillen tussen scootmobielen

Scootmobielen zijn er in alle soorten en maten. Zij hebben verschillende kenmerken als wielen, een motor, accu’s, een zitting, een stuur en een dashboard. Op het dashboard zit de snelheidsbediening, en de bediening voor achteruitrijden, verlichting, richtingaanwijzers en claxon.

 

U regelt uw snelheid met een knijphendel, een duimhendel of draaigas (te vergelijken met een gashendel van een bromfiets). Soms heeft een scootmobiel voetbediening. Afhankelijk van het type scootmobiel varieert de maximumsnelheid van 6 tot 25 km per uur. Snelheden van 8, 12 of 15 km per uur komen echter het meest voor.

 

U kunt sommige onderdelen van de scootmobiel verstellen. Zo kunt u bijvoorbeeld de afstand tussen het stuur en uw lichaam instellen en de rugleuning, de hoogte van de stoel en de hoogte van de armleggers afstemmen op uw persoonlijke situatie. Een scootmobiel biedt echter minder aanpassingsmogelijkheden dan een elektrische rolstoel.

 

Veel scootmobielen zijn opvouwbaar of demonteerbaar. Dat biedt de mogelijkheid om de scootmobiel in uw auto te vervoeren. Hieronder volgt een overzicht van de soorten scootmobielen.

 

Soorten scootmobielen afhankelijk van het aantal wielen

De indeling kan bijvoorbeeld plaatsvinden op basis van het aantal wielen. De scootmobielen kunnen drie, vier of vijf wielen hebben. Deze hebben allemaal hun eigenschappen. De belangrijkste voor en nadelen van staan beschreven op de betreffende pagina's voor scootmobielen met drie wielen, scootmobielen met vier wielen en scootmobielen met vijf wielen.

 

Soorten scootmobielen afhankelijk waar het gebruik plaatsvindt

Ook kunnen de soorten scootmobielen ingedeeld worden afhankelijk waar de scootmobiel gebruikt gaat worden: scootmobiel voor binnen gebruik, scootmobiel voor buiten en scootmobiel voor gebruik binnen én buiten. In het algemeen zijn de scootmobielen voor buiten duurder dan de scootmobielen voor binnen.

 

Vergelijk scootmobielen
Uitgebreld zoeken. Klik hier
Laatste reacties
lid van Aafje 009955949 .het maakt niet uit 13 of 27 september is. vr.groeten A.van den Boogaart Kreileroord 84 3079 nb Rotterdam tel. 0613170324
hoe kun je mensen die iets aanbieden bereiken; ik zoek een demontabele 4 wielige scootmobiel voor een redelijke prijs